Gröna kaffebönor

Gröna kaffebönor används för att tillverka fettförbränningstillskott. Det är klorogensyra som är den verksamma mekanismen i ämnet.

Vanligt kaffe har länge använts som hjälp vid viktminskning då koffeinet är uppiggande och det gör att vi kan träna lite hårdare och minskar aptiten.

Det som nu har upptäckts är att orostat kaffe, det vill säga den gröna kaffebönan, innehåller mycket klorogensyra som försvinner under rostningen som skapar det svarta kaffet. Den gröna kaffebönan innehåller dock inget koffein.

green coffeeVi vet inte exakt hur klorogensyran fungerar i kroppen men det har visat sig ge positiva resultat vid önskad viktminskning och det sker forskning runt denna magiska böna för att se vilken effekt den ger. Det tyder på att klorogensyran hämmar upptaget av kolhydraternas glukos så att blodsockret inte höjs. Det är en naturlig viktminskningsprodukt utan koffein viket är bra för de personer som vill undvika det.

För att nå bäst resultat bör du äta en hälsosam kost med lite kalorier, motionera regelbundet i samband med att du tar fettförbränningstillskott med gröna kaffebönor.

Grönt kaffe i större mängder kan ge biverkningar som huvudvärk och lågt blodtryck, precis som vanligt svart kaffe ger. Följ anvisningarna på förpackningen för att inte överdosera maxdosen per dag.

Klorogensyran gör att glukosen inte omvandlas till fett och produktionen av metaboliska ämnen i levern ökar. Det gör att kroppen förbränner de fettlager som kroppen har samlat på sig först.

Smaken på den gröna kaffebönan skiljer sig från det rostade svarta kaffet. Smaken påminner mer om grönt te och innehåller också mycket polyfenoler precis som det gröna teet. Polyfenolerna innehåller ett flertal olika antioxidanter som gör att kroppen stöter bort skadliga radikaler.

Ur den gröna kaffebönan utvinns ett extrakt som det sedan skapas ett kosttillskott av. Vissa tillskott innehåller också andra tillsatser men det rekommenderas att köpa ett som bara innehåller den gröna kaffebönans extrakt. Det bör vara minst 42% halt av klorogensyran i fettförbränningstillskottet.

Det säljs oftast i kapselform och finns att köpa i de flesta hälsokostbutiker och på internet.

Gröna kaffebönor sänker blodsockerpåslaget som uppstår efter en måltid. Har du diabetes som du medicinerar för måste du rådfråga din läkare innan du börjar ta det här kosttillskottet så ni kan justera din insulindos.

Har du redan lågt blodtryck bör du inte ta grönt kaffe-tillskott då det sänker blodtrycket ännu mer.

Ät inte gröna kaffebönor om du redan medicineras för hjärtproblem, benskörhet, lungsjukdom, klimakteriebesvär, depression, schizofreni eller äter stimulantia eller blodförtunnande medel.

Gröna kaffebönan kallas också för Green coffee bean. Det aktiva ämnet i bönan kallas för klorogensyra, chlorogenic och CGA.

Någon riktigt stor vetenskaplig studie kring de gröna kaffebönorna och dess effekter har inte ännu genomförts. Däremot vet man genom forskning att klorogensyra är bra för hälsan. Den gröna kaffebönan innehåller även andra ämnen som kan vara bra för våra kroppar.

Köp aldrig gröna kaffebönor på gratis prova-på erbjudanden. Du binder då upp dig på ett abonnemang och det kan vara svårt att säga upp det.

Extraktet bör endast tas av vuxna som är 18 år och äldre och inte av kvinnor som är gravida eller ammar.